A kedvezményezett neve: Mezőhegyesi Fémipari Kft.
A projekt címe: MITSUBISHI gáz üzemű targonca beszerzése a Mezőhegyesi Fémipari Kft-nél
A szerződött támogatás összege: 9 999 999.-Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 70%

A projekt tartalmának bemutatása:

A székhelyen megvalósítandó pályázati beruházással célunk, hogy innovatív fejlesztéssel a versenyképességünket javítsuk, mellyel a helyi gazdaságban betöltött szerepünk is megerősödik, javul.  A beruházás több fő részből áll, a legfontosabb az eszközhiány leküzdése érdekében egy MITSUBISHI gáz üzemű targonca a beszerzése (nettó 7 145 880 Ft értékben).

A munka során évi több, mint 40 tonna anyagot és kész terméket mozgatunk meg. Ennek a mennyiségnek a kézi mozgatása nagyon lassú, drága és igénybe veszi a munkatársakat. Az alapanyag alapvetően gyűjtőcsomagolásban (raklapokon) érkezik és a kész terméket is így kell szállításra előkészíteni, a nagy súly miatt ezt megbontva darabonként lehet mozgatni, vagy egyben rakodó géppel. A feladatnak költség és időhatékonyan targonca használatával lehet megfelelni. Ez költségmegtakarítást jelent, ugyanakkor jobb, gyorsabb ügyfél kiszolgálást eredményez, bővíti a potenciális megrendelők körét, és gyorsítja a munkavégzést.

A beruházás másik fontos eleme a megfelelő tudásanyag megszerzése az “Angol nyelv ismeret A11” című képzés keretében (nettó 120.000,- Ft értékben). A képzés a vállalkozás fejlődését, illetve a munkavállalók magasabb szintű munkavégzését segíti elő azzal, hogy a mai világban nélkülözhetetlen idegen nyelvi ismereteket alapszinten átadja a munkatársainknak.
A beruházás fontos eleme a munkabér támogatás (7 019 834,- Ft értékben). A gazdasági visszaesés következtében egyre nagyobb gondot okoz a munkaerő növekvő anyagi terheinek kigazdálkodása és a munkaerő megtartása. A támogatás átmeneti segítséget nyújt az eszközbeszerzés miatti bevétel és hatékonyság növelés eléréséig. A megvalósításhoz szükséges önerővel vállalkozásunk rendelkezik. A projekt költségvetése a piaci árakhoz igazodóan, reális és takarékos módon került összeállításra. A hatékony és eredményes pénzgazdálkodás elvének megfelelően.

A projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2022.08.31.
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.9-20-2021-00479